top of page

10 ok amiért érdemes kipróbálnotok egy szabadtéri szabaduló játékot

Szereted a szabadulószobákat, de mivel jön a jó idő szívesen kalandoznál a szabadban is? Szerencsére már nem kell választanod! A szabaduló játékok új fajtájával két legyet üthetsz egy csapásra. Elhozhatod a párod, a családodat vagy barátaidat (igen, még a klausztrofóbiás ismerősödet is, aki eddig mindig kihúzta magát a szabadulószobás programokból).


Az EscapeBoxnál most összeszedtünk 10 okot, hogy miért érdemes ezt az újfajta időtöltést választanod:


1. Szabad levegőn lehetsz:

A legnagyobb különbség egy szabadulószoba és egy városi kincsvadászat között a játékkörnyezetben van. A kültéri verzióban kimehetsz a szabadba és élvezheted a friss levegőt, a parkok vagy éppen épületek látványával karöltve. Jelentős időt töltünk zárt helyen, így a szabadba való "kiszabadulás" felüdítő és energiát adó szórakozás.


2. Fejleszti a logikád:

A szabadtéri kalandtúrák igazi kihívást jelentenek és fejlesztik a problémamegoldó képességeidet. Nagyszerű alkalmat nyújtanak arra, hogy játékos módon csiszold az elméd. A jó feladat nem oldható meg ránézésre, de nem is túl nehéz, mert az már megakasztaná a játék dinamikáját és elvenné a csapat lelkesedését.



3. Csapatépítő program:

A szabaduló játékok csapatmunkára és megfelelő kommunikációra tanítanak. A közösen megoldandó probléma együttműködésre ösztönöz, ezáltal közelebb hozza a csapattagokat. Egy ilyen program céges csapatépítőnek is kiváló választás.



4. Minőségi időtöltés a családnak:

Felmérések szerint egy átlagos család alig néhány óra minőségi időt tölt csak együtt hetente. Elvonja a figyelmünket a rengeteg munka és a digitális világ. De ezen könnyen lehet javítani, csak egy kis szervezés kérdése és máris együtt barangolhat a család nyomokat keresve a városban. És a szabadtéri játékokon még a négylábú kedvencek is részt vehetnek, hiszen ők is a család része. :)


5. Kiszakadás a képernyő elől:

A mai digitális korban az emberek egyre több időt töltenek a telefon vagy számítógép képernyője előtt. Egy kültéri kincskeresés kiváló alkalom, hogy elszakadjatok a képernyőktől. Frappáns feladatok és egy jól összeállított történet kombinációjánál már csak azt veszitek észre, hogy teljesen beszippantott a játék. Vannak telefonon keresztül játszható városi kalandtúrák is, de mi az EscapeBoxnál inkább összeraktunk nektek egy táskát, amelyben rengeteg lakat és autentikus nyomozó tárgyak teszik még teljesebbé az élményt. Olyan mint egy hordozható szabadulószoba.


6. Minden korosztálynak jó szórakozás:

A szabadtéri szabadulós játékok minden korosztály számára megfelelőek, így nagyszerű elfoglaltság lehet családoknak, barátoknak, munkatársaknak de akár randi programnak sem utolsó. Nagy részük családbarát, azaz a gyerekek is betudnak valamilyen formában kapcsolódni a játékba. De vannak kifejezetten gyermekeknek szánt pályák is. Ezt általában a weboldalon feltüntetik a szolgáltatók.


7. Egyedi élmény:

A szabaduló játékok ezen új formája sajátos és izgalmas élményt nyújt, amely felejthetetlen emléket hagyhat maga után. A helyszínek, épületek egyedi környezetet nyújtanak a kalandhoz. Kifejezetten izgalmas, amikor a járókelők között sétálva kell nyomokat keresnetek, helyszíneket megtalálnotok. Egy nyomozós játék esetében tényleg úgy érzitek, hogy csak ti vagytok a beavatottak, akik titkos küldetést teljesítenek.


8. Új helyek felfedezése:

Sok kültéri szabadulós játék történelmi vagy valamilyen szempontból különleges helyen játszódik, lehetőséget adva a felfedezésre és arra, hogy újabb információkat tudj meg a városodról. Mi a Szépművészeti Múzeum, Hősök-tere, Vajdahunyad Vára, Széchenyi Fürdő környékét választottuk a pályánk útvonalához. Minden feladvány megoldásához szükség van egy adott épület vagy szobor megtalálására. A játékunkba integrált épületek pedig lenyűgöző részleteket rejtenek, melyekre az arra járók általában fel sem figyelnek.


9. Jó testmozgás:

A kültéri szabadulós játékok nem csak az elmédnek jelentenek kihívást hanem a testednek is, kivételes alkalmat biztosítva a mozgásra és arra, hogy aktív legyél. Egy jól megtervezett pálya nem túl hosszú, nem kell folyamatosan emelkedőkön kaptatni és az útvonal nagyrésze sem zajos vagy túl forgalmas helyeken vezet végig. Ha kifejezetten hosszú az útvonal vagy sok lépcsőzéssel jár azt érdemes feltüntetnie a készítőnek.


10. Megengedhető:

Nem kell bankot rabolnotok, hogy ti is játszhassatok (néhány játékban lehet, de igazából nem :)). A városi szabadulójátékok nagyjából annyiba kerülnek mint egy mozijegy egy adag popcornnal. Persze a mozi sem rossz időtöltés, de egy kalandjátékba jobban bele tudjátok élni magatokat.


Reméljük, hogy ezek az okok meggyőzőek voltak, és arra inspiráltak, hogy kipróbálj egy kültéri szabaduló játékot a barátaiddal vagy a családoddal. Jó szórakozást kívánunk!



bottom of page